RO / EN
AVOCAȚII VIITORULUI
Înființată în anul 2000, “Cosma & Asociații” a apărut pe firmamentul avocaturii din dezideratul de a oferi servicii specializate pe domenii de activitate, astfel încât gradul de competență al avocaților ei să se ridice la nivelul de exigență al unei piețe tot mai vibrante. O societate de avocatură dinamică, ce operează în trei orașe importante ale României - București, Constanța și Galați - “Cosma & Asociații” este sinonimă cu performanța și cu profesionalismul.
ECHIPA
Diversitatea noastră este fericirea clientului
“Am încercat să alegem avocaţi care au personalităţi diferite, fideli crezului că nu există un tip de personalitate superior altui tip de personalitate. Şi, pentru ca organizaţia să câştige, am fost permanent preocupaţi să avem în colectivul de la Cosma şi Asociaţii avocaţi cu personalităţi diferite. În felul acesta, profilul Cosma & Asociaţii a fost cât mai complet.”
“Toţi avocaţii sunt harnici. Nu există, la Cosma & Asociaţii, vreun avocat care să spună: «E ora 18, eu am plecat, s-a terminat programul, mâine!». Dacă există o problemă care trebuie rezolvată, toată lumea stă peste program lejer - pentru că li se pare normal să facă asta. Suntem implicaţi în problemă.”
Romeo Cosma
Managing Partner
Romeo Cosma

Este avocat din anul 1996 în cadrul Baroului Galați, iar din anul 2006 își desfășoară activitatea în București. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul UE București, iar diploma de licență a fost obținută la Universitatea A.I. Cuza Iași. Își desfășoară activitatea în cadrul SCA "Cosma si Asociații" unde deține calitatea de Avocat Coordonator.

Avocatul Romeo Daniel Cosma este specializat în Litigii Penale - Infracțiuni economice, Consultanță Comercială, Litigii Comerciale și Risk & Compliance.

Activitatea SCA "Cosma și Asociții" este susținută de parteneriatele pe termen lung pe care le au stabilite cu clienții.

Carmen Cârcotă
Senior Associate
Carmen Cârcotă

Carmen a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și a devenit membră a Baroului București în anul 2015, alăturându-se echipei "Cosma și Asociații" în același an.

Activitatea ei se axează în principal pe tranzacții și consultanță comercială, drept societar și litigii.

Carmen este un avocat implicat, animat de ideea că, printre altele, devotamentul față de profesie, profesionalismul și dinamismul sunt esențiale. În activitatea sa, ea urmărește să analizeze în detaliu orice situație juridică, astfel încât să identifice elementele relevante, pentru a construi o strategie solidă.

Mihai Deleanu
Managing Partner
Mihai Deleanu

Mihai Deleanu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității "Petre Andrei" din Iași, în anul 2003 și a promovat examenul de admitere în Baroul Galați în anul 2004.

Pe perioada stagiaturii a activat la S.C.A. "Cosma & Asociații".

Aria vastă de probleme juridice existente și proiectele în care a fost implicat în cadrul societății au creat posibilitatea descoperirii ramurii de Drept care i se potrivește cel mai bine cu profilul personal.

La finalul perioadei de stagiu colaborarea a continuat, și la sfârșitul anului 2007 a devenit Partener în cadrul societății de avocatură "Cosma & Asociații", actualmente fiind Managing Partner în cadrul Biroului din Galați.

Nivelul de pregătire profesională și capacitatea de a se implica în rezolvarea task-urilor primite au determinat aprecierea pentru acurateţea consultanţei şi valoarea soluţiilor propuse.

Angela Damian
Partner
Angela Damian

Angela Damian a absolvit, ca șef de promoție, cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității "Danubius" Galați.

Ulterior, a devenit avocat în cadrul Baroului Galați, având în prezent o vechime de 5 ani în profesie.

De la maestrul său, avocatul Romeo Cosma, Angela a învățat că avocatul de succes este cel care luptă pentru interesele clientului său cu dăruire, profesionalism și onestitate.

Este încântată să-și exercite profesia în cadrul societății "Cosma și Asociații", structura sa morală fiind în armonie cu valorile care unesc echipa.

De asemenea, fiind o fire analitică, riguroasă, consideră că mediul și provocările din cadrul aceastei firme sunt potrivite pentru evoluția sa profesională și personală.

Monica Miron
Colaborator
Monica Miron

A ales avocatura pentru că a văzut în ea “cea mai bună cale pentru a ajuta oamenii să obţină ceea ce îşi doresc”. Crede că onestitatea în relaţia cu clientul este fundamentală, iar a-i spune acestuia de la bun început, fără echivoc, ce şanse are şi a lăsa decizia în mâinile lui este piatra de temelie a unei relaţii corecte pe termen lung.

Se descrie drept serioasă, responsabilă, perseverentă, şi asta fiindcă duce la bun sfârşit lucrurile pe care le începe. O persoană organizată, calitate care îi permite să ţină în frâu tot ceea ce are de făcut, Monica este un avocat apreciat pentru seriozitatea şi meticulozitatea sa.

Specializări: Dreptul Civil, Dreptul Muncii, Litigiile.

Ce îşi propune în avocatură: “Să obţin cât mai multe hotărâri favorabile pentru clienţii mei, să dau tot ce pot pentru a obţine rezultate cât mai bune, în toate cazurile”.

Cum o descrie fondatorul: “Riguroasă, conştiincioasă, muncitoare”.

Dana Pană
Coordonator al Biroului din Constanța
Dana Pană

Dana a urmat cursurile Facultății de Drept, Universitatea Al. I. Cuza, Iași, promoția 2006.

După perioada de stagiatură desfășurată în cadrul societății de avocatură "Cosma și Asociații", a devenit avocat definitiv în Baroul București, începând cu luna februarie a anului 2008.

Dana coordonează activitatea biroului din Constanța, fiind capabilă să dezvolte relații de durată cu clienții, bazate pe încredere și respect reciproc, dând dovadă de onestitate, loialitate si implicare.

Dana este o persoană caracterizată de un puternic sentiment al echității, cu toleranță minimă în situații în care sunt încălcate principii de egalitate și de dreptate.

Irina Horoi
Associate
Irina Horoi

Irina Horoi a absolvit Facultatea de Drept a Universității "Nicolae Titulescu" din București și este membră a Baroului București din anul 2016. În același an Irina s-a alăturat echipei "Cosma și Asociații", specializându-se în consultanță comercială și litigii.

Întrucât practica sa cuprinde atât domeniul litigiilor, cât și cel al consultanței, Irina este un avocat eclectic, interesat de particularitățile și varietatea domeniilor de afaceri cu care intră în contact.

Înainte de a deveni avocat, Irina a absolvit în anul 2012 Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București.

Această experiență anterioară o determină să creadă despre avocatură că are cel puțin un lucru în comun cu filosofia: căutarea, explicarea și punerea în valoare a unor adevăruri care sunt deja dintotdeauna sub ochii noștri sau la îndemâna noastră, însă a căror evidență sau mecanism ne scapă de fiecare dată.

Alina Damian
Colaborator
Alina Damian

Cu dedicație, pentru clienți
O veritabilă pepinieră de avocați, parte a noii generații de profesioniști ai dreptului din România, “Cosma & Asociații” se distinge prin atmosfera caldă de lucru, proiectele ambițioase de viitor și posibilitățile vaste pe care le deschide atât membrilor săi, cât și clienților care apelează la serviciile societății. Aceștia beneficiază de o experiență dedicată, care a devenit un trademark al “Cosma & Asociații”.