RO / EN
AVOCAȚII VIITORULUI
Înființată în anul 2000, “Cosma & Asociații” a apărut pe firmamentul avocaturii din dezideratul de a oferi servicii specializate pe domenii de activitate, astfel încât gradul de competență al avocaților ei să se ridice la nivelul de exigență al unei piețe tot mai vibrante. O societate de avocatură dinamică, ce operează în trei orașe importante ale României - București, Constanța și Galați - “Cosma & Asociații” este sinonimă cu performanța și cu profesionalismul.
ECHIPA
Diversitatea noastră este fericirea clientului
“Am încercat să alegem avocaţi care au personalităţi diferite, fideli crezului că nu există un tip de personalitate superior altui tip de personalitate. Şi, pentru ca organizaţia să câştige, am fost permanent preocupaţi să avem în colectivul de la Cosma şi Asociaţii avocaţi cu personalităţi diferite. În felul acesta, profilul Cosma & Asociaţii a fost cât mai complet.”
“Toţi avocaţii sunt harnici. Nu există, la Cosma & Asociaţii, vreun avocat care să spună: «E ora 18, eu am plecat, s-a terminat programul, mâine!». Dacă există o problemă care trebuie rezolvată, toată lumea stă peste program lejer - pentru că li se pare normal să facă asta. Suntem implicaţi în problemă.”
Romeo Cosma
Managing Partner
Romeo Cosma

Este avocat din anul 1996 în cadrul Baroului Galați, iar din anul 2006 își desfășoară activitatea în București. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul UE București, iar diploma de licență a fost obținută la Universitatea A.I. Cuza Iași. Își desfășoară activitatea în cadrul SCA "Cosma si Asociații" unde deține calitatea de Avocat Coordonator.

Avocatul Romeo Daniel Cosma este specializat în Litigii Penale - Infracțiuni economice, Consultanță Comercială, Litigii Comerciale și Risk & Compliance.

Activitatea SCA "Cosma și Asociții" este susținută de parteneriatele pe termen lung pe care le au stabilite cu clienții.

Manuela Iurașcu
Partner
Manuela Iuraşcu

Manuela Iurașcu este licențiată a Facultății de Drept, Universitatea "Al.I.Cuza" din Iași, promoția 2003, cu un master absolvit în Dreptul Afacerilor la ASE București - Facultatea Contabilitate și Informatică de Gestiune, promoția 2008. Manuela este membru al Baroului București din anul 2009.

Anterior intrării în avocatură, Manuela Iurașcu a lucrat 4 ani în domeniul juridic, în cadrul unui dezvoltator local de proiecte imobiliare.

Din anul 2008 s-a alăturat echipei "Cosma și Asociații", unde chiar pe parcursul perioadei de stagiatură a fructificat, în primul rând, experiența acumulată pe partea de consultanță în domeniul Real Estate. Ulterior promovării examenului de definitivat în anul 2011, cu prima medie, în cadrul concursului organizat de Baroul București, Manuela a ales să continue activitatea în cadrul S.C.A "Cosma și Asociații", unde s-a format ca profesionist în avocatură.

Mihai Deleanu
Managing Partner
Mihai Deleanu

Mihai Deleanu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității "Petre Andrei" din Iași, în anul 2003 și a promovat examenul de admitere în Baroul Galați în anul 2004.

Pe perioada stagiaturii a activat la S.C.A. "Cosma & Asociații".

Aria vastă de probleme juridice existente și proiectele în care a fost implicat în cadrul societății au creat posibilitatea descoperirii ramurii de Drept care i se potrivește cel mai bine cu profilul personal.

La finalul perioadei de stagiu colaborarea a continuat, și la sfârșitul anului 2007 a devenit Partener în cadrul societății de avocatură "Cosma & Asociații", actualmente fiind Managing Partner în cadrul Biroului din Galați.

Nivelul de pregătire profesională și capacitatea de a se implica în rezolvarea task-urilor primite au determinat aprecierea pentru acurateţea consultanţei şi valoarea soluţiilor propuse.

Angela Damian
Partner
Angela Damian

Angela Damian a absolvit, ca șef de promoție, cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității "Danubius" Galați.

Ulterior, a devenit avocat în cadrul Baroului Galați, având în prezent o vechime de 5 ani în profesie.

De la maestrul său, avocatul Romeo Cosma, Angela a învățat că avocatul de succes este cel care luptă pentru interesele clientului său cu dăruire, profesionalism și onestitate.

Este încântată să-și exercite profesia în cadrul societății "Cosma și Asociații", structura sa morală fiind în armonie cu valorile care unesc echipa.

De asemenea, fiind o fire analitică, riguroasă, consideră că mediul și provocările din cadrul aceastei firme sunt potrivite pentru evoluția sa profesională și personală.

Monica Miron
Colaborator
Monica Miron

A ales avocatura pentru că a văzut în ea “cea mai bună cale pentru a ajuta oamenii să obţină ceea ce îşi doresc”. Crede că onestitatea în relaţia cu clientul este fundamentală, iar a-i spune acestuia de la bun început, fără echivoc, ce şanse are şi a lăsa decizia în mâinile lui este piatra de temelie a unei relaţii corecte pe termen lung.

Se descrie drept serioasă, responsabilă, perseverentă, şi asta fiindcă duce la bun sfârşit lucrurile pe care le începe. O persoană organizată, calitate care îi permite să ţină în frâu tot ceea ce are de făcut, Monica este un avocat apreciat pentru seriozitatea şi meticulozitatea sa.

Specializări: Dreptul Civil, Dreptul Muncii, Litigiile.

Ce îşi propune în avocatură: “Să obţin cât mai multe hotărâri favorabile pentru clienţii mei, să dau tot ce pot pentru a obţine rezultate cât mai bune, în toate cazurile”.

Cum o descrie fondatorul: “Riguroasă, conştiincioasă, muncitoare”.

Dana Pană
Coordonator al Biroului din Constanța
Dana Pană

Dana a urmat cursurile Facultății de Drept, Universitatea Al. I. Cuza, Iași, promoția 2006.

După perioada de stagiatură desfășurată în cadrul societății de avocatură "Cosma și Asociații", a devenit avocat definitiv în Baroul București, începând cu luna februarie a anului 2008.

Dana coordonează activitatea biroului din Constanța, fiind capabilă să dezvolte relații de durată cu clienții, bazate pe încredere și respect reciproc, dând dovadă de onestitate, loialitate si implicare.

Dana este o persoană caracterizată de un puternic sentiment al echității, cu toleranță minimă în situații în care sunt încălcate principii de egalitate și de dreptate.

Elena Ablai
Colaborator
Elena Ablai

Elena a absolvit cursurile Facultății de Drept "Simion Bărnuțiu", Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în anul 2010, după care a urmat un master în Științe penale, în cadrul aceleiași facultăți.

Elena este membră a Baroului București din anul 2013, moment ce coincide cu alăturarea sa echipei ,,Cosma și Asociații", ca avocat stagiar.

În perioada stagiaturii, conex activităților specifice desfășurate în cadrul biroului, pe Elena a preocupat-o studiul aprofundat al tratatelor și convențiilor internaționale privitoare la drepturile omului, înțelegerea necesității și dezvoltarea aptitudinilor de argumentare cât și cercetarea continuă a dreptului românesc prin participarea la cursuri și conferințe cu conținut juridic. La examenul de definitivat în profesie, Elena a obținut a 5-a medie pe țară.

Practica Elenei se referă în special la domeniile: drept imobiliar, litigii privitoare la apărarea drepturilor nepatrimoniale, drept societar, guvernanță corporativă și litigii între profesioniști.

Andreea Gliga
Colaborator
Andreea Gliga

Andreea este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea "Nicolae Titulescu" din București.

Din anul 2013 face parte din Baroul București, fiind actualmente avocat senior în cadrul societății "Cosma și Asociații".

Andreea este foarte atentă la detalii, caută mereu soluții și abordează cauzele strategic.

Fire empatică, ea a reușit de-a lungul timpului să se apropie de cauzele clienților, reușind să fie nu doar un consilier bine pregătit, ci și un sprijin permanent în spețele sale.

Andreea este pasionată de călătorii și de psihologie.

Cu dedicație, pentru clienți
O veritabilă pepinieră de avocați, parte a noii generații de profesioniști ai dreptului din România, “Cosma & Asociații” se distinge prin atmosfera caldă de lucru, proiectele ambițioase de viitor și posibilitățile vaste pe care le deschide atât membrilor săi, cât și clienților care apelează la serviciile societății. Aceștia beneficiază de o experiență dedicată, care a devenit un trademark al “Cosma & Asociații”.